/מאמרים
מאמרים2019-02-28T13:35:59+02:00

מאמרים

להיות בעלים של עסק חובק עולם

נכון שזה היה נחמד לו היה כפתור פלא שבלחיצה אחת היה הופך את העסק שלנו לאימפריה בינלאומית של אלפי סניפים? ובכן – יש כפתור כזה. וקוראים לו "זכיינות בינלאומית". הוא אמנם דורש התאמות לעסק שלכם וקצת יותר מלחיצה אחת – אבל עדיין מדובר בכפתור, כלומר בשיטה מוכחת שעבדה שוב ושוב ושוב לאלפי עסקים מכל מיני סוגים ברחבי העולם.

סוד ההצלחה של MATHNASIUM

Mathnasium הינה רשת זכיינית ללמוד מתמטיקה שמקורה בלוס אנג'לס, מהגדולות והמובילות בעולם עם למעלה מ-1,000 סניפים בכל העולם. סטיבן וולפסון ראיין את סקוט מקדניאל - מנהל פיתוח זכיינות בינלאומית ב- Mathnasium, כדי ללמוד מה סוד ההצלחה שהביא את Mathnasium, להיות אחד מבתי ספר הפרטיים המוערכים והמובילים בארצות הברית.

רשת מזון החיות הענקית HUSSE נכנסת לישראל בזכיינות

מה גורם ל- Husse להיות זכיינות מלהיבה וסיפור הצלחה? קיבלנו את ה"סקופ" מהשותף ומנהל המכירות של Husse שבימים אלו נכנסת לישראל ומחפשת זכיין ראשי. חיות המחמד שלך הם חלק מהמשפחה. אתה רוצה את הטוב ביותר בשבילם וגורם עיקרי לבריאותם הוא לספק להם תזונה בריאה [...]

ספר הנהלים של הרשת – מדד קריטי להצלחה

זכיינות במהותה היא העתקת שיטה עסקית מצליחה, באופן מדויק ככל שניתן, והטמעתה שוב ושוב לתוך סניפים חדשים. אחד המרכיבים הבסיסיים והחשובים ביותר בשכפול איכותי ויעיל של שיטה עסקית הוא ספר נהלים (Operations Manual) - "התנ"ך" של הרשת. לכן, הכנת ספר נהלים מתאים ואיכותי לרשת [...]

כיצד התחילה רשת פיצה האט?

קרדיט: Sanjay Acharya. רישיון שימוש: CC BY-SA 3.0 הסניף הראשון של פיצה האט בשנת 1958 האחים דן ופרנק קרני חיפשו לפתוח עסק. דן עבד באותו זמן במכולת של המשפחה בעיר מגוריהם – וויצ'יטה שבקנזס (ארה"ב). יום אחד נכנסה למכולת בעלת הנכס שליד וסיפרה שהנכס [...]

ארבע הדברות של המכון הישראלי לזכיינות

מהיום בו חברות מסחריות, רשתות ויזמים עסקיים הבינו את הכוח הטמון בזכיינות ובמודל העסקי שלה, לא ניתן היה לעצור את המומנטום של התרחבות המערכת הזכיינית אל מרבית התחומים העסקיים. ''חלוצי הזכיינות'' בישראל ביססו שני מרכיבים עיקריים מתוך כלל חלקי ''הפאזל'' של המערכת הזכיינית. הראשון [...]

תאוריית השולחן

מהן ארבע ''הרגליים'' עליהן מסתמך העסק שלך, ואיך לוודא שאף אחת מהן לא מתנדנדת? משל על יציבות עסקית בין אם אתה זכיין, חברה מזכה, קמעונאי או בעל רשת חנויות משלך, הצלחתו של העסק שלך תלויה בחמישה אלמנטים קריטיים. למעשה, ניתן להשוות את יציבותו של [...]

למה זכיינים בארצות הברית מוגנים יותר מזכיינים בישראל?

בארצות הברית מתייחסים מאוד ברצינות למכירות זיכיון ומפקחים על התהליך. יש לכך סיבה, בהצעת זיכיון לציבור הרחב יש סיכונים ומצאו שמן הראוי לפקח עליהם. הקדמה - מדוע לרכוש זיכיון ומדוע זה טוב? רכישת זיכיון יכולה להיות דרך מצוינת לפתוח עסק. במקום להמציא את הגלגל [...]

מה אפשר ללמוד מרשת אמריקאית עם 1,138 סניפים?

יש לנו בישראל ללא ספק הרבה מה ללמוד ממזכים אמריקאים. ראיון עם מר ברנט גרינווד, דירקטור זכיינות ברשת Fire House Subs בארה"ב, על תפיסת העולם של הרשת. במסגרת ביקורנו בתערוכת הזכיינות הבינלאומית בניו-יורק בחודש יוני 2018, פגשנו את מר ברנט גרינווד - דירקטור זכיינות [...]

מעגל החיים הטיפוסי שעובר זכיין

כדי להתגבר על רגעי המשבר ולנוע קדימה, חשוב להבין מהו מעגל החיים הטיפוסי שעובר זכיין חדש חוסר הבנה והערכה בין רשת מזכה וזכיייניה היא תופעה נפוצה בעולם הזכיינות. מצד אחד, החברה המזכה השקיעה זמן רב, סכומי עתק ומשאבים רבים על מנת ליצור קונספט מצליח, [...]

מה הקשר בין יער אספן בקולרדו ועולם הזכיינות?

הסוד של יופיו המרהיב של יער אספן בקולורדו טמון עמוק בתוך האדמה. מה הקשר בין זה לבין ארגון זכיינות? מה הקשר בין יער אספן, אי שם בקולורדו שבארצות הברית, לבין תחום הזכיינות? על פניו, ההשוואה בין חברות מזכות לבין סוג מסוים של יער היא [...]